
Hartige scones met oude kaas
Lunch
12 pers.
ca. 20 min
Engels
Ingrediënten
400 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd, + extra voor bestuiven)
1 theelepel bakpoeder
0.5 theelepels zout
75 gram roomboter (koud, in blokjes)
150 gram oude kaas (geraspt)
1 eetlepel tijmblaadjes (vers)
20 gram selderij (fijngesneden)
2 eieren
1 eetlepel franse mosterd
100 milliliter karnemelk (+ extra voor bestrijken)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe het bakmeel met het bakpoeder en zout in een ruime kom. Voeg de roomboter toe en verkruimel met je vingertoppen tot deze is opgenomen in het meel en je een kruimelige structuur hebt. Roer de kaas, tijm en selderij erdoor.
2. Voeg de eieren, mosterd en karnemelk toe en meng snel tot een soepel deeg. Kneed niet te lang, zo worden de scones mooi luchtig.
3. Rol het deeg op een met bakmeel bestoven werkblad uit tot een lap van 2½ cm dik. Steek rondjes uit het deeg met de koekjessteker of het glas. Rol overtollig deeg opnieuw uit om rondjes uit te steken tot je er in totaal 12 hebt.
4. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat karnemelk. Bak de scones in het midden van de oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
273 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
25 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
9 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie