

Hartige spinazietaart met zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
8.87 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Uien
2 tenen Knoflook
4 eetlepel Olijfolie mild
500 gram Spinazie
3 stuks Eieren
200 gram Feta
100 gram Neutraal Gerookte Atlantische zalmfilet
1 theelepel Tijm
Bereidingswijze
1. Ook nodig: springvorm 23 cm
2. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) en laat de filodeeg ontdooien.
3. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en fruit de ui tot dit zacht begint te worden. Voeg dan de knoflook en de spinazie toe en bak door tot de spinazie geslonken is en al het vocht verdampt is.
4. Klop de eieren los en verkruimel hier de feta doorheen. Snijd de zalm in reepjes en doe, samen met het spinaziemengsel, bij de eieren. Meng door en breng op smaak met de tijm en peper en zout.
5. Smeer de springvorm in met olie, leg hier een vel filodeeg in en smeer deze in met olie. Herhaal dit tot je nog 2 vellen filodeeg over hebt.
6. Verdeel je vulling in de bakvorm, leg dan een vel filodeeg bovenop. Smeer deze ook weer in met olie en leg het tweede vel filodeeg erop. Smeer dit ook in met olie en vouw dan de overhangende delen filodeeg terug over het midden.
7. Bak 35 tot 40 minuten af, tot de filodeeg goudbruin is.
Meer recepten in de categorie