
Hartige taart met chipolata worstjes
4 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
5 stuks runderchipolata's
400 gram snijbonen
110 gram bacon
8 plakken hartige taartdeeg
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels tomatenpuree
400 gram champignons
2 theelepels tijm
2 stuks uien
2 teentjes knoflook
340 ml rundvleesbouillon
3 eetlepels bloem
Bereidingswijze
+springvorm
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de plakjes taartdeeg ontdooien. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Verwijder de uiteindes van de snijbonen en snijd in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes, de bacon in reepjes en de runderchipolata’s in stukjes.
3. Verhit een hapjespan, bak de bacon in 8 minuten knapperig en haal met behulp van een schuimspaan uit de pan. Fruit de ui samen met de knoflook in het vet van de bacon. Voeg de chipolata en de tijm toe en bak kort aan. Volg met de snijbonen en de champignons en bak al roerend 5 minuten door. Blus af met de balsamicoazijn, draai het vuur laag en voeg de runderbouillon, de tomatenpuree en de bloem toe. Laat het geheel op laag vuur minimaal 10 minuten inkoken en voeg tot slot de baconreepjes weer toe.
4. Bekleed een ingevette springvorm volledig met 4 plakken hartig taartdeeg en schep de chipolata-vulling hier bovenop.
5. Rol met een deegroller 2 taartplakken uit tot een plak ter grote van de springvorm. Snijd de plak in stroken van ongeveer 2 cm breed. Herhaal deze stap met de andere 2 taartplakken. Maak vervolgens van de deegstroken een vlechtwerk bovenop de taartvulling en druk de randen goed aan. Verwijder het overtollige deeg met behulp van een schaar.
6. Bak de hartige taart in de oven in 35 tot 45 minuten gaar en goudbruin.
Tip: Extra lekker met oude kaas erdoorheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2158 Kj
Calorieën
514 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
6 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
31 gram