

Hartige tarte tatin met prei en geitenkaasroom
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Vegetarisch
19.26 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 stuks Prei
1 stuk Gele ui
50 gram Roomboter
2 theelepel Tijm
2 theelepel Citroenrasp
1 eetlepel Bloemenhoning
450 gram Bladerdeeg
125 gram Verse geitenkaas (chevre)
1 eetlepel Kwark of yoghurt
50 gram Pecannoten ongezouten ongebrand
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de harde uiteindes en het donkergroene gedeelte van de prei. Haal de buitenste bladeren eraf. Snijd in dikke ringen van 3-4 cm dik. Spoel voorzichtig af onder de koude kraan, maar zorg dat de ringen in takt blijven. Laat uitlekken op een schone theedoek of keukenpapier. Snipper de ui.
2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Smelt hierin de boter en fruit de ui gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper, de tijmblaadjes, citroenrasp en honing.
3. Vet een quichevorm in met een beetje olijfolie of boter. Schep het uienmengsel in de vorm en verdeel over de bodem. Leg de preiringen naast elkaar met het snijvlak naar beneden in de vorm en breng op smaak met zout en peper.
4. Leg de bladerdeegplakjes dakpansgewijs over elkaar op een plank en duw de naden aan elkaar vast zodat je een grote lap krijgt. Snijd de vier punten van het deeg en prik met een vork voorzichtig gaatjes. Leg de lap deeg over de prei in de vorm en duw de randjes in de schaal. Bak de tarte tatin 25-30 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin en krokant is.
5. Doe ondertussen de geitenkaas met de kwark of yoghurt in een keukenmachine en klop tot een lobbige massa. Heb je geen keukenmachine? Prak de geitenkaas dan met een vork en roer de kwark of yoghurt erdoorheen. Hak de pecannoten grof.
6. Haal de tarte tatin uit de oven en leg een groot bord op de vorm. Draai de vorm om zodat de tarte tatin op het bord ligt. Snijd in stukken en verdeel over vier bordjes. Garneer met de geitenkaasroom en pecannoten.
Meer recepten in de categorie