
Hartige volkoren muffins met spinazie en feta
Bakken
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
200 gram volkoren tarwemeel
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 snuf versgemalen zwarte peper
2 eieren
150 milliliter melk
80 milliliter zonnebloemolie
150 gram diepvriesspinazie, ontdooid en goed uitgeklekt
100 gram feta, verkruimeld
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
12 papieren muffinvormpjes
Muffinvorm voor 12 stuks
2 mengkommen
Garde
Spatel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Plaats de papieren vormpjes in de holtes van de muffinvorm.
2. Meng in een grote kom het volkoren tarwemeel met het bakpoeder, zout en een snufje zwarte peper.
3. Klop in een andere kom de eieren los met de melk en de zonnebloemolie.
4. Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en spatel kort door tot het net gemengd is. Een paar klontjes is niet erg, meng het beslag niet te lang.
5. Spatel voorzichtig de uitgeknepen spinazie, de verkruimelde feta en de lente-ui ringetjes door het beslag.
6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 muffinvormpjes. Vul ze voor ongeveer twee derde.
7. Bak de hartige muffins in het midden van de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn; als deze er schoon uitkomt, zijn de muffins klaar. Laat ze even afkoelen in de vorm alvorens ze op een rooster verder af te laten koelen.
Variatietip
Ook lekker met andere vullingen. Vervang de spinazie en feta bijvoorbeeld door 100 gram geraspte courgette (goed uitgeknepen) en 75 gram geraspte belegen kaas. Voor een mediterrane twist kun je stukjes zongedroogde tomaat en olijven toevoegen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1889 Kj
Calorieën
450 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
33 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
13 gram
Zout
0.94 gram
Meer recepten in de categorie