
Hartige wafels met zalm, spinazie en zachtgekookt ei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
8 eieren
400 g volle kwark
1 bakje dille
250 g zelfrijzend bakmeel
20 g boter
1 el olijfolie
600 g spinazie
1 bekertje crème fraîche (200 g)
300 g gerookte zalm
1 citroen, schoongeboend
Benodigdheden: wafelijzer
Bereidingswijze
1 Verwarm het wafelijzer. Klop 4 eieren los met een garde en roer de kwark erdoor. Hak de dille fijn en voeg de helft toe. Zeef het bakmeel en 1 theelepel zout erboven en roer tot een glad stevig beslag. Vet het wafelijzer in met boter en verdeel de helft van het beslag over de 2 holtes. Bak de wafels in ca. 6 min. goudbruin en gaar (de grootte van de wafels en de baktijd verschillen per wafelijzer). Bak vervolgens nog 2 wafels.
2 Kook ondertussen de rest van de eieren in ca. 6 min. zacht. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
3 Verhit de olijfolie in de koekenpan en roerbak de spinazie in delen net gaar. Breng op smaak met peper en zout.
4 Leg de wafels op borden (of een grote schaal), bestrijk met een beetje crème fraîche, verdeel de spinazie en de zalm erover. Leg de eitjes erop, bestrooi met peper en een beetje zout, de rest van de dille en serveer met een partje citroen.
Variatietip!
Heb je geen wafelijzer? Gerookte zalm met ei en spinazie is ook lekker op geroosterd Korenlander brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
799 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
49 gram
Eiwitten
46 gram