Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige wafels met zalm, spinazie en zachtgekookt ei

Hartige wafels met zalm, spinazie en zachtgekookt ei

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 400 g volle kwark
  • 1 bakje dille
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 20 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 600 g spinazie
  • 1 bekertje crème fraîche (200 g)
  • 300 g gerookte zalm
  • 1 citroen, schoongeboend
  • Benodigdheden: wafelijzer
Hartige wafels met zalm, spinazie en zachtgekookt ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm het wafelijzer. Klop 4 eieren los met een garde en roer de kwark erdoor. Hak de dille fijn en voeg de helft toe. Zeef het bakmeel en 1 theelepel zout erboven en roer tot een glad stevig beslag. Vet het wafelijzer in met boter en verdeel de helft van het beslag over de 2 holtes. Bak de wafels in ca. 6 min. goudbruin en gaar (de grootte van de wafels en de baktijd verschillen per wafelijzer). Bak vervolgens nog 2 wafels.
  2. 2 Kook ondertussen de rest van de eieren in ca. 6 min. zacht. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  3. 3 Verhit de olijfolie in de koekenpan en roerbak de spinazie in delen net gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. 4 Leg de wafels op borden (of een grote schaal), bestrijk met een beetje crème fraîche, verdeel de spinazie en de zalm erover. Leg de eitjes erop, bestrooi met peper en een beetje zout, de rest van de dille en serveer met een partje citroen.

Variatie

Heb je geen wafelijzer? Gerookte zalm met ei en spinazie is ook lekker op geroosterd Korenlander brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 799
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 49 g
  • Vet 44 g