Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige wentelteefjes met courgette en spiegelei

Hartige wentelteefjes met courgette en spiegelei

Hartige wentelteefjes met courgette en spiegelei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 courgette
  • 2 el olijfolie
  • 7 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 50 g oude kaas, fijn geraspt (PLUS, Klaverland)
  • 1/2 meergranenstokbrood, in 8 schuine sneeën (PLUS, Korenlanders Rustiek)
  • ca. 4 el boter
  • EXTRA kaasschaaf, keukenkwast, grillpan
Bereiden
Snijd de courgette met de kaasschaaf in lange, dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Bestrooi met zout en peper.
Verhit de grillpan. Gril de plakjes aan beide kanten enkele minuten totdat er grillstrepen op staan.
Klop 3 eieren in een ruime kom los. Meng er de melk, oregano en kaas door. Wentel het brood door het eimengsel.
Verhit 1 el boter in een grote koekenpan. Bak het eerste deel van de sneetjes brood goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
Verhit 1 el boter in de koekenpan en breek de rest van de eieren in de pan. Bak de spiegeleieren in circa 4 minuten naar wens gaar en schep ze op de wentelteefjes. Leg de gegrilde courgette ernaast.
Variatie
Voor een gezonde lunch serveer je er een toef gemengde salade bij. Restje kaas over? Rasp het en voeg toe aan het eimengsel voor de wentelteefjes.

Voedingswaarde

eiwit
21 g
koolhydraten
20 g
vet
34 g
Kcal
475