
Hartige wentelteefjes met courgette en spiegelei
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 courgette
2 el olijfolie
7 eieren
250 ml melk
1 tl gedroogde oregano
50 g oude kaas, fijn geraspt (PLUS, Klaverland)
1/2 meergranenstokbrood, in 8 schuine sneeën (PLUS, Korenlanders Rustiek)
ca. 4 el boter
EXTRA kaasschaaf, keukenkwast, grillpan
Bereidingswijze
Snijd de courgette met de kaasschaaf in lange, dunne plakken en bestrijk ze aan beide kanten met olie. Bestrooi met zout en peper.
Verhit de grillpan. Gril de plakjes aan beide kanten enkele minuten totdat er grillstrepen op staan.
Klop 3 eieren in een ruime kom los. Meng er de melk, oregano en kaas door. Wentel het brood door het eimengsel.
Verhit 1 el boter in een grote koekenpan. Bak het eerste deel van de sneetjes brood goudbruin. Draai ze na 2 minuten om en bak de andere kant nog eens 2 minuten. Bak zo ook de andere wentelteefjes.
Verhit 1 el boter in de koekenpan en breek de rest van de eieren in de pan. Bak de spiegeleieren in circa 4 minuten naar wens gaar en schep ze op de wentelteefjes. Leg de gegrilde courgette ernaast.
Variatietip!
Voor een gezonde lunch serveer je er een toef gemengde salade bij. Restje kaas over? Rasp het en voeg toe aan het eimengsel voor de wentelteefjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
475 kcal
Vetten
34 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
21 gram