
Hartige wentelteefjes met linzen-wokgarnalensalade
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
4 sneetjes bruin brood
2 eieren
2 theelepels paprikapoeder
1 hand geraspte kaas
100 ml melk
linzen uit blik (800 gram - niet uitgelekt)
1 prei
200 gram wokgarnalen
3 el olijfolie (extra vierge)
1 el wittewijn azijn
1 tl honing
1 tl mosterd
boter om te bakken
evt. 4 el Griekse yoghurt en 2 takjes peterselie ter garnering
Bereidingswijze
Mix de ingrediënten voor de wentelteefjes in een diep bord. Kluts de eieren, voeg melk toe. Kluts het paprikapoeder en een snufje peper en zout door het ei-mengsel heen.
Verwarm een klontje boter in een anti-aanbakpan.
Leg een snee brood in het beslag (verdrink het brood) en keer direct om.
Bak de boterham 2 minuten in de boter in de pan. Draai na 2 minuten om en bak ook de andere kant ook ongeveer 2 minuten.
Maak de salade. Snijd de prei in dunne ringen. Bak de prei met de wokgarnalen, totdat de wokgarnalen roze kleuren.
Laat de linzen uitlekken. Mix de linzen met de gebakken wokgarnalen-preimix.
Maak de vinaigrette. Klop in een kom de azijn, mosterd en honing door elkaar. Blijf kloppen tijdens het toevoegen van de olie.
Mix de linzensalade met de vinaigrette.
Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden en serveer met de linzensalade.
Serveer met een eetlepel Griekse yoghurt en wat gesneden takjes peterselie.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.