Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hartige wentelteefjes met linzen-wokgarnalensalade

Hartige wentelteefjes met linzen-wokgarnalensalade

Ingrediënten

  • 4 sneetjes bruin brood
  • 2 eieren
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 hand geraspte kaas
  • 100 ml melk
  • linzen uit blik (800 gram - niet uitgelekt)
  • 1 prei
  • 200 gram wokgarnalen
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 el wittewijn azijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • boter om te bakken
  • evt. 4 el Griekse yoghurt en 2 takjes peterselie ter garnering
Hartige wentelteefjes met linzen-wokgarnalensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Mix de ingrediënten voor de wentelteefjes in een diep bord. Kluts de eieren, voeg melk toe. Kluts het paprikapoeder en een snufje peper en zout door het ei-mengsel heen.
  2. Verwarm een klontje boter in een anti-aanbakpan.
  3. Leg een snee brood in het beslag (verdrink het brood) en keer direct om.
  4. Bak de boterham 2 minuten in de boter in de pan. Draai na 2 minuten om en bak ook de andere kant ook ongeveer 2 minuten.
  5. Maak de salade. Snijd de prei in dunne ringen. Bak de prei met de wokgarnalen, totdat de wokgarnalen roze kleuren.
  6. Laat de linzen uitlekken. Mix de linzen met de gebakken wokgarnalen-preimix.
  7. Maak de vinaigrette. Klop in een kom de azijn, mosterd en honing door elkaar. Blijf kloppen tijdens het toevoegen van de olie.
  8. Mix de linzensalade met de vinaigrette.
  9. Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden en serveer met de linzensalade.
  10. Serveer met een eetlepel Griekse yoghurt en wat gesneden takjes peterselie.
  11. Breng op smaak met peper en eventueel zout.