Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

 1. PLUS/
 2. Recepten/
 3. Hartjesbroodjes met hazelnootpasta en amandelen

Hartjesbroodjes met hazelnootpasta en amandelen

Ingrediënten

 • 100 g amandelen (ongezouten)
 • 250 g croissantdeeg in blik
 • 100 g hazelnootpasta
 • 1 ei
 • 1 el poedersuiker
Hartjesbroodjes met hazelnootpasta en amandelen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de amandelen fijn. Rol het croissantdeeg uit op een grote plank. Duw de naden tussen de stukjes op elkaar, zodat het een grote rechthoekige lap wordt.
 2. 2. Verwarm de hazelnootpasta in een klein pannetje op laag vuur of in een bakje in de magnetron zodat het vloeibaar wordt. Besmeer het deeg met een dunne laag hazelnootpasta. Besprenkel met tweederde van de gehakte amandelen.
 3. 3. Rol de lap deeg zo strak mogelijk vanaf de lange kant naar het midden. Draai de plank 180 graden en rol de andere lange kant naar het midden. Je rolt beide zijden dus naar elkaar toe.
 4. 4. Snijd in ‘reepjes’ van ongeveer 2 centimeter breed. Leg de reepjes op het snijvlak op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen. Vorm de deegreepjes indien nodig tot een hartje.
 5. 5. Kluts het ei los en bestrijk de hartjes voorzichtig met het ei. Besprenkel met de resterende gehakte amandelen. Bak in ongeveer 12-15 minuten goudbruin en krokant. Laat de hartjes afkoelen tot kamertemperatuur en bestuif met de poedersuiker.