

Hartjesbroodjes met hazelnootpasta en amandelen
Ontbijt
4 pers.
ca. 25 min
Brood
3.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Amandelen ongezouten
250 gram Croissantdeeg in blik
100 gram Hazelnootpasta
1 stuk Ei
1 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de amandelen fijn. Rol het croissantdeeg uit op een grote plank. Duw de naden tussen de stukjes op elkaar, zodat het een grote rechthoekige lap wordt.
2. Verwarm de hazelnootpasta in een klein pannetje op laag vuur of in een bakje in de magnetron zodat het vloeibaar wordt. Besmeer het deeg met een dunne laag hazelnootpasta. Besprenkel met tweederde van de gehakte amandelen.
3. Rol de lap deeg zo strak mogelijk vanaf de lange kant naar het midden. Draai de plank 180 graden en rol de andere lange kant naar het midden. Je rolt beide zijden dus naar elkaar toe.
4. Snijd in ‘reepjes’ van ongeveer 2 centimeter breed. Leg de reepjes op het snijvlak op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat ze voldoende uit elkaar liggen. Vorm de deegreepjes indien nodig tot een hartje.
5. Kluts het ei los en bestrijk de hartjes voorzichtig met het ei. Besprenkel met de resterende gehakte amandelen. Bak in ongeveer 12-15 minuten goudbruin en krokant. Laat de hartjes afkoelen tot kamertemperatuur en bestuif met de poedersuiker.
Meer recepten in de categorie