
Hash browns van zoete aardappel met avocado en ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 15 min
Amerikaans
Ingrediënten
4 zoete aardappels (geschild)
5 eieren
0.5 theelepels cayennepeper
1 theelepel komijnzaad
3 eetlepels zonnebloemolie
2 avocado's
Bereidingswijze
1. Rasp de zoete aardappels. Meng met een snuf zout en laat 5 minuten staan. Klop 1 ei los. Knijp de aardappelrasp uit en meng met de cayennepeper, komijn en het losgeklopte ei.
2. Verhit de olie en bak hierin kleine, dunne pannenkoekjes van het aardappelmengsel. Bak aan beide kanten goudbruin.
3. Kook intussen de overige eieren in 6 minuten halfzacht. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in plakjes. Serveer de hash browns met de avocado en een eitje erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
420 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie