Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback-aardappels met friskruidige crème fraîche

Hasselback-aardappels met friskruidige crème fraîche

Ingrediënten

  • 4 Hasselback-aardappels (PLUS Moment)
  • 3 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 beker crème fraîche (125 ml)
  • 1 el verse bieslook, fijngehakt
  • 1 el verse krulpeterselie, fijngehakt
  • 1 volle tl citroenrasp
Hasselback-aardappels met friskruidige crème fraîche product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Vermeng de olijfolie met de geperste knoflook en wat (zee)zout. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de knoflookolie. Rooster de aardappels in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
  3. Klop intussen een romige saus van de crème fraîche, bieslook, krulpeterselie en citroenrasp.
  4. Neem de hasselback-aardappels uit de oven, zet ze op een mooie schaal of op vier mooie borden en bedek ze met de kruidensaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 285
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 20 g
  • Vet 21 g