
Hasselback-aardappels met friskruidige crème fraîche
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
4 Hasselback-aardappels (PLUS Moment)
3 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
1 beker crème fraîche (125 ml)
1 el verse bieslook, fijngehakt
1 el verse krulpeterselie, fijngehakt
1 volle tl citroenrasp
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vermeng de olijfolie met de geperste knoflook en wat (zee)zout. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de knoflookolie. Rooster de aardappels in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Klop intussen een romige saus van de crème fraîche, bieslook, krulpeterselie en citroenrasp.
Neem de hasselback-aardappels uit de oven, zet ze op een mooie schaal of op vier mooie borden en bedek ze met de kruidensaus.
Variatietip!
Dit gerecht kun je ook heel makkelijk op de BBQ klaarmaken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
285 kcal
Vetten
21 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
3 gram