
Hasselback-aardappels met gerookte zalm, ei en dille
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
4 Hasselback-aardappels (PLUS Moment)
3 el olijfolie
1 tl gedroogde dille
2 eieren
100 gram gerookte zalm, fijngesneden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Bereid de aardappels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vermeng de olijfolie met de dille en wat (zee)zout. Leg de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de dille-olie. Rooster de aardappels in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Kook intussen de eieren hard, laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en hak ze fijn. Meng de zalm door het gehakte ei. Neem de hasselback-aardappels uit de oven, zet ze op een mooie schaal of op vier mooie borden en beleg ze met de zalm-eiertopping.
Variatietip!
Dit gerecht kun je ook heel makkelijk op de BBQ klaarmaken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
280 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
11 gram