

Hasselback aardappels met truffel en knoflook
4 pers.
ca. 90 min
Ingrediënten
2 - 3 vastkokende aardappels per persoon
25 gr boter
25 gr truffelolie
1-2 teentjes knoflook (maak ‘m zo sterk als je zelf wilt)
zout
stuk Parmezaanse kaas
zwarte peper
1 el fijngehakte platte peterselie
serveer erbij: witte truffelmayonaise
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar waar alle aardappels in passen.
2. Snijd de aardappels van boven naar beneden heel dun in plakjes, maar zonder helemaal door te snijden. De handigste manier om dat te doen is door een aardappel op een lepel te leggen. Nu kun je makkelijk dun insnijden zonder dat je bang hoeft te zijn dat je er helemaal doorheen gaat. Je moet er even handig in worden, maar dat gaat je lukken.
3. Smelt de boter in een pannetje en roer de truffelolie, knoflook en een royale snuf zout erdoor.
4. Leg de aardappels in de ovenschaal en sprenkel het boter-oliemengsel er met een lepeltje overheen. Zorg ervoor dat het ook goed tussen de plakjes komt, vooral de knoflook. Bestrijk als laatste de aardappels goed met een kwastje zodat ze helemaal bedekt zijn met het vet.
5. Zet de ovenschaal in de oven en bak ze 60 - 75 minuten tot de aardappels gaar zijn. Je kunt dit voorbereiden door ze eerder op de dag vast 60 minuten in de oven te zetten. De volgende stap doe je dan vlak voordat je gaat eten.
6. Bestrooi 15 minuten voor tijd de aardappels zeer royaal met Parmezaanse kaas en bak dan nog een kwartier verder.
7. Garneer de hasselback aardappels met een snufje zwarte peper en de peterselie en serveer ze met witte truffelmayonaise voor de liefhebbers.
Meer recepten in de categorie