Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback aardappels

Hasselback aardappels

Ingrediënten

  • 8 Ratte aardappels
  • 2 el olijfolie
  • 1 el zachte roomboter
  • 150 g Gruyère (aan 1 stuk)
  • 1 el zoetzure augurkjes
  • 1 el kappertjes
  • 0.5 el kruidenmosterd
  • 3 el bladpeterselie
  • 2 ansjovisfilets
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 2 el zure room
Hasselback aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Wel de ansjovisfilets in koude melk. Spoel de kappertjes met koud water. Snijd de augurkjes fijn en de ansjovisfilets in kleine stukjes. Snijd de bladpeterselie ragfijn.
  2. Hasselbacks: Snijd een dun plakje van de Ratte aardappels zodat ze recht blijven liggen. Snijd de aardappels over de breedte in plakjes met 1 mm afstand, maar zo dat ze nog vast zitten, snijd in tot ca. 3-4 mm aan de onderkant. (De ingesneden aardappel waaiert uit als de aardappelen gebakken worden). Leg ze in een ovenschaal of op een plateau, sprenkel er olijfolie over, leg er klontjes boter op en bak ze in ca. 30-35 minuten bruin in de oven op 175 graden. Verdeel er geraspte Gruyère over en laat nog 1-2 minuten bakken.
  3. Regelmatig even controleren of ze niet sneller bruin dan gaar zijn, anders oven terug brengen naar 150 graden en nogmaals wat boter vlokjes er over verdelen.
  4. Salsa verde: De zure room moet niet te dik zijn, anders dunner maken met gewone yoghurt. Meng augurk, kappertjes, knoflook, bladpeterselie, ansjovis door de mosterd en zure room. Roer er de olijfolie door.