
Hasselback-courgette met kaas en tomatensaus
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
2 el olijfolie
2 courgettes
1 teen knoflook, gesnipperd
1 kleine ui, gesnipperd
1 el verse basilicum, fijngehakt
1 tl gedroogde oregano
2 rijpe tomaten, in blokjes
2 tl tomatenpuree
zwarte peper
2 el belegen kaas, geraspt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Wrijf de courgettes in met 1 eetlepel olie en leg ze in een ovenschaal. Bak de courgettes in het midden van de oven circa 15 minuten.
Verhit intussen de rest van de olie in een steelpan en fruit de gesnipperde knoflook en ui in circa 2 minuten glazig. Voeg de kruiden, de tomaat en de tomatenpuree toe en laat het mengsel circa 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
Neem de courgettes uit de oven, laat ze iets afkoelen en maak op elke centimeter een inkeping tot bijna op de onderzijde. Schep met een lepeltje het tomatenmengsel in de inkepingen en bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de courgettes terug in de oven en bak ze in nog circa 15 minuten gaar. Neem de courgettes uit de oven, halveer ze en leg ze op een mooie schaal.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
155 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
5 gram