Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback-courgette met kaas en tomatensaus

Hasselback-courgette met kaas en tomatensaus

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 el verse basilicum, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 rijpe tomaten, in blokjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • zwarte peper
  • 2 el belegen kaas, geraspt
Hasselback-courgette met kaas en tomatensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wrijf de courgettes in met 1 eetlepel olie en leg ze in een ovenschaal. Bak de courgettes in het midden van de oven circa 15 minuten.
  3. Verhit intussen de rest van de olie in een steelpan en fruit de gesnipperde knoflook en ui in circa 2 minuten glazig. Voeg de kruiden, de tomaat en de tomatenpuree toe en laat het mengsel circa 10 minuten op zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  4. Neem de courgettes uit de oven, laat ze iets afkoelen en maak op elke centimeter een inkeping tot bijna op de onderzijde. Schep met een lepeltje het tomatenmengsel in de inkepingen en bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Zet de courgettes terug in de oven en bak ze in nog circa 15 minuten gaar. Neem de courgettes uit de oven, halveer ze en leg ze op een mooie schaal.

    Voedingswaarde

  • Kcal 155
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 10 g
  • Vet 10 g