Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback-peer met noten, amandelspijs en kaneel

Hasselback-peer met noten, amandelspijs en kaneel

Ingrediënten

  • 4 peren, geschild en (met appelboor) van klokhuis ontdaan
  • 1 el (vers) citroensap
  • 100 g amandelspijs in dunne plakjes gesneden
  • 1 el boter, gesmolten
  • 1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
Hasselback-peer met noten, amandelspijs en kaneel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat. Geef de peren overdwars elke centimeter een inkeping tot net over de helft. Bedruppel ze met het citroensap.
  3. Vul de inkepingen voorzichtig met de plakjes amandelspijs. Bestrijk de peren met de zachte boter en bestrooi ze met de grof gehakte walnoten.
  4. Bak de peren in circa 30 minuten warm en zacht. Neem de peren uit de oven en plaats ze voorzichtig op een feestelijke schaal of mooi bord.

Variatie

Je maakt van dit bijgerecht een heerlijk dessert met een bolletje vanille-ijs (en gesmolten chocolade!) erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 325
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 31 g
  • Vet 19 g