Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback-peer met noten, amandelspijs en kaneel

Hasselback-peer met noten, amandelspijs en kaneel

Hasselback-peer met noten, amandelspijs en kaneel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 peren, geschild en (met appelboor) van klokhuis ontdaan
  • 1 el (vers) citroensap
  • 100 g amandelspijs in dunne plakjes gesneden
  • 1 el boter, gesmolten
  • 1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat. Geef de peren overdwars elke centimeter een inkeping tot net over de helft. Bedruppel ze met het citroensap.
Vul de inkepingen voorzichtig met de plakjes amandelspijs. Bestrijk de peren met de zachte boter en bestrooi ze met de grof gehakte walnoten.
Bak de peren in circa 30 minuten warm en zacht. Neem de peren uit de oven en plaats ze voorzichtig op een feestelijke schaal of mooi bord.
Variatie
Je maakt van dit bijgerecht een heerlijk dessert met een bolletje vanille-ijs (en gesmolten chocolade!) erbij.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
31 g
vet
19 g
Kcal
325