
Hasselback-peer met noten, amandelspijs en kaneel
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
4 peren, geschild en (met appelboor) van klokhuis ontdaan
1 el (vers) citroensap
100 g amandelspijs in dunne plakjes gesneden
1 el boter, gesmolten
1 bakje walnoten (60 g), grof gehakt
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de peren op een met bakpapier beklede bakplaat. Geef de peren overdwars elke centimeter een inkeping tot net over de helft. Bedruppel ze met het citroensap.
Vul de inkepingen voorzichtig met de plakjes amandelspijs. Bestrijk de peren met de zachte boter en bestrooi ze met de grof gehakte walnoten.
Bak de peren in circa 30 minuten warm en zacht. Neem de peren uit de oven en plaats ze voorzichtig op een feestelijke schaal of mooi bord.
Variatietip!
Je maakt van dit bijgerecht een heerlijk dessert met een bolletje vanille-ijs (en gesmolten chocolade!) erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
325 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
31 gram
Eiwitten
5 gram