
Hasselback potatoes van de barbecue
Bijgerecht
4 pers.
ca. 95 min
Amerikaans
Ingrediënten
8 middelgrote vastkokende aardappels
1 eetlepel cajunkruiden
6 plakjes streaky bacon
75 gram geraspte mozzarella
1 eetlepel fijngesneden peterselie
2 eetlepels barbecuesaus
1 scheutje olijfolie
1 snufje versgemalen peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de barbecue voor op ongeveer 165 graden en zorg ervoor dat er aan 1 kant geen kooltjes liggen.
2. Leg een aardappel neer op de snijplank en leg er een sateprikker voor en achter.
3. Snijd de aardappel in dunne plankjes, door de prikkers zul je ze net niet helemaal doorgesneden worden. Snijd zo alle 4 de aardappels en leg ze in een vuurvaste schaal.
4. Besprenkel rijkelijk met de olijfolie en strooi er de cajunkruiden overheen. Kruid nog extra met een snufje zout.
5. Plaats in de barbecue en laat ongeveer 75 minuten zachtjes garen. Lepel er af en toe nog wat van de olijfolie met de kruiden overheen, zodat dit goed tussen de openingen komt.
6. Test met een mesje of een vork of de aardappels gaar zijn.
7. Neem uit de barbecue en verkruimel de streaky bacon in de openingen. Bestrooi met de geraspte kaas en plaats nog 10 minuten terug in de barbecue.
8. Neem uit de barbecue en lepel er de barbecuesaus overheen. Bestrooi met de peterselie. Geniet ervan!
Meer recepten in de categorie