
Hasselback-tomaten met tomatenpesto
Lunch
4 pers.
ca. 15 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 eetlepel pijnboompitten
6 zongedroogde tomaatjes
75 milliliter olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
4 vleestomaten
250 gram mozzarella (in dunne plakken)
1 handje basilicum
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
2. Mix de pijnboompitten, zongedroogde tomaatjes, olijfolie en balsamicoazijn in een keukenmachine tot een pesto en breng op smaak met zout en peper.
3. Snijd de vleestomaten aan de bovenkant meerdere keren in, maar niet helemaal door. Steek in iedere inkeping een plak mozzarella en een blaadje basilicum.
4. Serveer direct met de tomatenpesto erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
19 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
17 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie