Ga naar hoofdinhoud
  • Voor 23:55 besteld, morgen in huis*
  • Meer dan 1300 Laagblijvers
  • PLUS Express: over 2 uur op jouw adres
  • Folder
  • Klantenservice
0.00
0
0
Menu
Producten
Aanbiedingen
BBQ assortiment
Aardappelen, groente, fruit
Verse kant-en-klaarmaaltijden
Vlees, kip, vis, vega
Kaas, vleeswaren, tapas
Zuivel, eieren, boter
Brood, gebak, bakproducten
Ontbijtgranen, broodbeleg, tussendoor
Frisdrank, sappen, koffie, thee
Wijn, bier, sterke drank
Pasta, rijst, internationale keuken
Soepen, conserven, sauzen, smaakmakers
Snoep, koek, chocolade, chips, noten
Diepvries
Baby, drogisterij
Bewuste voeding
Huishouden
Koken, non-food, service
Huisdier
Aanbiedingen
Recepten
Goed eten
InspiratiePLUS magazine
Spaaracties
Zakelijk
Winkels
Meer
Goed eten
InspiratieWijnkiezerPLUS magazine
SpaaractiesZakelijkWinkelsTaartenshopBloemenshopWijnshopBoodschappenlijstjes
Kies jouw winkel
Hasselback-varkenshaas met ham en gedroogde tomaten

Hasselback-varkenshaas met ham en gedroogde tomaten

4 pers.
ca. 40 min
Hollands

Ingrediënten

2 grote varkenshaasjes (ca. 500 g)
witte (versgemalen) peper
1 el bloem
6 plakken rauwe ham gehalveerd
20 g rucola (zakje à 75 g)
6 gedroogde tomaten, in de lengte gehalveerd
3 el roomboter of vloeibaar bakproduct
100 ml droge witte wijn
EXTRA aluminiumfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C en bestrooi intussen de varkenshaasjes met peper en een beetje zout. Wentel ze door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.
Leg het vlees op een snijplank en maak aan de bovenzijde elke 3 cm een inkeping tot circa 2/3 in het vlees (6 inkepingen per varkenshaasje).
Verhit 2 eetlepels boter in een oven-vaste braadpan en bak de varkenshaasjes rondom in circa 3 minuten bruin. Neem de pan van het vuur en leg de varkenshaasjes op een schone plank.
Vouw de halve plakjes rauwe ham dubbel en duw deze samen met een halve gedroogde tomaat in de inkepingen van de aangebraden varkenshaasjes.
Leg de gevulde varkenshaasjes terug in de braadpan, zet de pan in het midden van de oven en braad het vlees onafgedekt in circa 20 minuten verder gaar.
Neem de pan uit de oven en wikkel de varkenshaasjes in aluminiumfolie. Zet de pan op hoog vuur en voeg al roerend de wijn toe aan het achtergebleven bakvet. Roer van het vuur af de resterende boter door de jus, zodat een mooie licht gebonden saus ontstaat.
Voeg een toefje rucola toe aan de inkepingen van de varkenshaasjes en snijd ze doormidden, zodat er vier mooie stukjes ontstaan. Schenk de jus over 4 borden uit en leg de gehalveerde varkenshaasjes erin.
Deel het op:

Voedingswaarden

Per portie
Calorieën
300 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
34 gram
Wijzig moment
Producten niet beschikbaar
Helaas is dit product niet beschikbaar bij . Het wordt verwijderd uit je winkelwagentje. Kies een alternatief product of selecteer een andere supermarkt om dit product te bestellen.
Niet beschikbare product in geselecteerde winkel:
Andere winkel kiezen
Producten toevoegen
Je hebt nog producten in je winkelwagen. Je kunt deze producten toevoegen aan de bestelling die je gaat wijzigen.
Niet toevoegen

PLUS Nieuwsbrief

De beste aanbiedingen, acties, inspiratie en persoonlijke aanbevelingen gem. 2x per week in je inbox
Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt nu een e-mail om je aanmelding te bevestigen. Niet ontvangen? Check je spamfolder.

Download de gratis app

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox

PLUS

Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS

Consumentenservice

Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren

Services

PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes

Online Bestellen

Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop

Acties

Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Over PLUS
Goed eten. Daar houden we van.
Duurzaamheid
Beste Wijnafdeling
Persinformatie
Nieuwsberichten
Distributiecentrum Oss
Affiliate programma
Magazine
Folder
PLUS Retail Media
Werken bij PLUS
Online bestellen
PLUS app
Gratis bezorging of ophalen
Zakelijk bestellen
PLUS Express
Sparen met de app
Taartenshop
Bloemenshop
Wijnshop
Veelgestelde vragen
Contact
Retourneren
PLUS cadeaukaart
PLUS kortingscodes
Everyday Luxury Badtextiel
Dagje uit
Laagblijvers
PLUSpunten
Kiekeboebox
Algemene voorwaarden
Privacy statement
Actievoorwaarden
Cookie informatie
Belangrijke veiligheidswaarschuwing Toevoeging
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Lay’s Bugles en Lay’s Wokkels

De cookies van PLUS

Wij gebruiken cookies en vergelijkbare technologieën, zodat wij en derden jouw gedrag op onze website(s), maar ook daarbuiten kunnen volgen, ook wanneer je doorklikt vanuit onze e-mails en nieuwsbrieven. Verder kunnen wij versleutelde persoonsgegevens delen (zoals een e-mailadres en aankoopgegevens) met derde partijen zoals onze advertentiepartners om je gepersonaliseerde advertenties te laten zien op onze website(s), maar ook daarbuiten. Ook kunnen wij jouw gegevens gebruiken om analyses uit te voeren zoals het meten van de effectiviteit van onze advertenties. Als je alle cookies accepteert, dan ga je akkoord dat wij jouw gegevens (versleuteld) kunnen delen met derden. Via cookievoorkeuren kun je ook zelf instellen welke cookies we plaatsen en je toestemming wijzigen of intrekken. Lees meer in ons cookiebeleid en privacy statement.
Zelf instellen