
Hasselback-varkenshaas met ham en gedroogde tomaten
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
2 grote varkenshaasjes (ca. 500 g)
witte (versgemalen) peper
1 el bloem
6 plakken rauwe ham gehalveerd
20 g rucola (zakje à 75 g)
6 gedroogde tomaten, in de lengte gehalveerd
3 el roomboter of vloeibaar bakproduct
100 ml droge witte wijn
EXTRA aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C en bestrooi intussen de varkenshaasjes met peper en een beetje zout. Wentel ze door de bloem en klop het overtollige bloem eraf.
Leg het vlees op een snijplank en maak aan de bovenzijde elke 3 cm een inkeping tot circa 2/3 in het vlees (6 inkepingen per varkenshaasje).
Verhit 2 eetlepels boter in een oven-vaste braadpan en bak de varkenshaasjes rondom in circa 3 minuten bruin. Neem de pan van het vuur en leg de varkenshaasjes op een schone plank.
Vouw de halve plakjes rauwe ham dubbel en duw deze samen met een halve gedroogde tomaat in de inkepingen van de aangebraden varkenshaasjes.
Leg de gevulde varkenshaasjes terug in de braadpan, zet de pan in het midden van de oven en braad het vlees onafgedekt in circa 20 minuten verder gaar.
Neem de pan uit de oven en wikkel de varkenshaasjes in aluminiumfolie. Zet de pan op hoog vuur en voeg al roerend de wijn toe aan het achtergebleven bakvet. Roer van het vuur af de resterende boter door de jus, zodat een mooie licht gebonden saus ontstaat.
Voeg een toefje rucola toe aan de inkepingen van de varkenshaasjes en snijd ze doormidden, zodat er vier mooie stukjes ontstaan. Schenk de jus over 4 borden uit en leg de gehalveerde varkenshaasjes erin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
300 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
34 gram