Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback zoete aardappel met gerookte zalm en regenboog spruiten

Hasselback zoete aardappel met gerookte zalm en regenboog spruiten

Ingrediënten

  • 4 stuks zoete aardappelen
  • 500 gram spruitjes
  • 450 gram gerookte zalmfilets
  • 20 gram basilicum
  • 350 gram spruitjes
  • 1 stuk citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram geraspte oude kaas
Hasselback zoete aardappel met gerookte zalm en regenboog spruiten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de zalm in flinterdunne reepjes, verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden. Pel en pers de knoflook, hak de basilicum heel fijn, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  3. Meng een scheut olijfolie met de citroenrasp, het citroensap, de knoflook en de helft van de basilicum. Verdeel de spruiten over een ovenschaal en besprenkel met de helft van de citroen-basilicum olie. Rooster de spruiten in de oven in 30 minuten gaar en knapperig.
  4. Leg de hasselback zoete aardappelen in een ingevette ovenschaal, besprenkel met de overgebleven citroen-basilicum olie en bak in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Haal na 25 minuten de zoete aardappelen uit de oven, vul met de gerookte zalmreepjes, besprenkel met de oude kaas en bak nog 5 minuten.
  5. Serveer de hasselback zoete aardappelen met de regenboogspruiten.
  6. Tip: Houd wat basilicum apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 470
  • Eiwit 40 g
  • Koolhydraten 37 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 12