
Hasselback zoete aardappel met gerookte zalm en regenboog spruiten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks zoete aardappelen
500 gram spruitjes
450 gram gerookte zalmfilets
20 gram basilicum
350 gram spruitjes
1 stuk citroen
2 teentjes knoflook
100 gram geraspte oude kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
2. Snijd de zalm in flinterdunne reepjes, verwijder de buitenste blaadjes van de spruiten en snijd doormidden. Pel en pers de knoflook, hak de basilicum heel fijn, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
3. Meng een scheut olijfolie met de citroenrasp, het citroensap, de knoflook en de helft van de basilicum. Verdeel de spruiten over een ovenschaal en besprenkel met de helft van de citroen-basilicum olie. Rooster de spruiten in de oven in 30 minuten gaar en knapperig.
4. Leg de hasselback zoete aardappelen in een ingevette ovenschaal, besprenkel met de overgebleven citroen-basilicum olie en bak in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Haal na 25 minuten de zoete aardappelen uit de oven, vul met de gerookte zalmreepjes, besprenkel met de oude kaas en bak nog 5 minuten.
5. Serveer de hasselback zoete aardappelen met de regenboogspruiten.
Tip: Houd wat basilicum apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1969 Kj
Calorieën
470 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
40 gram