
Havermout kruimel met peer en gember
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
6 stuks stoofperen
170 gram gemberjam
2 eetlepels roomboter
200 gram havermout
50 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
4 eetlepels mascarpone
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de peren in kleine blokjes en meng in een kom samen met de gemberjam. Roer de mascarpone los.
3. Smelt de boter en meng deze samen met de havermout, bloem en vanillesuiker.
4. Vul een ingevette ovenschaal met het peermengsel en verdeel de havermout kruimel erover.
5. Bak 25 minuten in de oven. Verdeel de havermout kruimel over 4 borden en serveer samen met een eetlepel mascarpone.
TIP: Garneer met verse munt.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1835 Kj
Calorieën
436 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
69 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie