Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermout kruimel met peer en gember

Havermout kruimel met peer en gember

Ingrediënten

  • 6 stuks stoofperen
  • 170 gram gemberjam
  • 2 eetlepels roomboter
  • 200 gram havermout
  • 50 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eetlepels mascarpone
Havermout kruimel met peer en gember product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Snijd de peren in kleine blokjes en meng in een kom samen met de gemberjam. Roer de mascarpone los.
  3. 3. Smelt de boter en meng deze samen met de havermout, bloem en vanillesuiker.
  4. 4. Vul een ingevette ovenschaal met het peermengsel en verdeel de havermout kruimel erover.
  5. 5. Bak 25 minuten in de oven. Verdeel de havermout kruimel over 4 borden en serveer samen met een eetlepel mascarpone.
  6. TIP: Garneer met verse munt.

    Voedingswaarde

  • Kcal 436
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 69 g
  • waarvan suikers 30
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 5