
Havermout met bosvruchtencoulis en pindakaas
Ontbijt
2 pers.
ca. 10 min
Engels
Ingrediënten
50 gram havermout
500 milliliter amandelmelk
125 gram bosvruchten (diepvries)
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels honing
0 bramen (diepvries, om te garneren)
Bereidingswijze
1. Breng in een pan met dikke bodem de havermout en melk aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op een lage stand. Roer regelmatig door.
2. Verwarm intussen de bosvruchten met de vanillesuiker in een andere (steel)pan en roer door. Verdeel de bosvruchtencoulis over 2 glazen of kommen en schep de havermout erop.
3. Maak af met een lepel pindakaas, honing en eventueel wat bramen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
49 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie