Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermoutbrood met banaan

Havermoutbrood met banaan

Ingrediënten

  • 100 g dadels
  • Boter om in te vetten
  • 100 g ongezouten notenmix ongebrand (zakje 150 g)
  • 4 rijpe bananen
  • 1 el vanille-extract (flesje Dr. Oetker)
  • 3 eieren
  • 150 g havermout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 25 g geraspte kokos
  • Cakevorm van 23 cm
  • Bakpapier
  • Keukenmachine
Havermoutbrood met banaan product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Ontpit de dadels en week ze 10 min. in kokend water.
  3. Vet de cakevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Hak de noten grof.
  4. Giet de dadels goed af en pureer ze samen met 3 bananen en het vanille-extract in de keukenmachine tot een gladde puree.
  5. Voeg een voor een de eieren toe en mix kort tot een glad beslag. Schep het in een kom en spatel de havermout, het bakpoeder, zout, kokos en noten door het beslag.
  6. Schep het in de cakevorm en strijk glad.
  7. Halveer de laatste banaan in de lengte en leg ze op het beslag.
  8. Bak het bananenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Serveer met boter of roomkaas.

Variatie

Het bananenbrood kun je heel goed van tevoren bakken en op de dag zelf even opwarmen in de oven. Of nog beter, snijd in plakken en rooster in de broodrooster.

    Voedingswaarde

  • Kcal 241
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 25 g
  • Vet 12 g