
Havermoutbrood met banaan
12 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
100 g dadels
Boter om in te vetten
100 g ongezouten notenmix ongebrand (zakje 150 g)
4 rijpe bananen
1 el vanille-extract (flesje Dr. Oetker)
3 eieren
150 g havermout
1,5 tl bakpoeder
½ tl zout
25 g geraspte kokos
Cakevorm van 23 cm
Bakpapier
Keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Ontpit de dadels en week ze 10 min. in kokend water.
Vet de cakevorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Hak de noten grof.
Giet de dadels goed af en pureer ze samen met 3 bananen en het vanille-extract in de keukenmachine tot een gladde puree.
Voeg een voor een de eieren toe en mix kort tot een glad beslag. Schep het in een kom en spatel de havermout, het bakpoeder, zout, kokos en noten door het beslag.
Schep het in de cakevorm en strijk glad.
Halveer de laatste banaan in de lengte en leg ze op het beslag.
Bak het bananenbrood in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Serveer met boter of roomkaas.
Variatietip!
Het bananenbrood kun je heel goed van tevoren bakken en op de dag zelf even opwarmen in de oven. Of nog beter, snijd in plakken en rooster in de broodrooster.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
241 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
25 gram
Eiwitten
14 gram