
Havermoutkoekjes met cranberry's en hazelnoten
Ontbijt
6 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
100 gram gedroogde cranberry's
100 gram havermoutvlokken
50 gram hazelnoten (grof gehakt)
1 theelepel bakpoeder
4 eetlepels appelstroop
Bereidingswijze
1. Laat de cranberry's wellen in heet water. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Spreid de havermout en hazelnoten uit op de bakplaat en rooster ze circa 10 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
3. Giet de cranberry's af en maal de helft ervan samen met de havermout, noten, het bakpoeder en een snufje (grof) zout in een keukenmachine.
4. Draai de appelstroop en als laatste de rest van de cranberry's kort mee tot alles goed aan elkaar plakt en samenhangt.
5. Maak kleine bergjes op de bakplaat en bak de koekjes laag in de oven in 15-20 minuten bruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
200 kcal
Vetten
7 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
29 gram
Eiwitten
3 gram
Meer recepten in de categorie