
Havermoutmuffins met kersen
12 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
300 gram PLUS havermout
2 eetlepels PLUS kaneel
1 eetlepel bakpoeder
600 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS)
1 ongeschilde appel
1 pakje ontdooide PLUS zoete kersen (a 250 g diepvries)
poedersuiker
Extra nodig: bakpapier, muffinvorm
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 300 gram PLUS havermout met 2 eetlepels PLUS kaneel en 1 eetlepel bakpoeder in een kom. Schenk er 600 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS) bij en roer met een garde.
2 Bekleed elk rondje in de muffinvorm (12 holtes) met bakpapier van 12 bij 12 cm. Rasp 1 ongeschilde appel boven de kom en voeg 1 pak ontdooide PLUS zoete kersen (a 250 g diepvries) toe. Schep alles goed om en verdeel het havermoutmengsel gelijkmatig over de muffinvorm.
3 Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin. Laat iets afkoelen, haal ze uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.
Variatietip!
Dit recept is makkelijk voor te bereiden. Maak het beslag de avond van tevoren klaar en zet in de koelkast tot gebruik. De oventijd is dan ca. 5 minuten langer.
Meer recepten in de categorie