Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermoutmuffins met kersen

Havermoutmuffins met kersen

Ingrediënten

  • 300 gram PLUS havermout
  • 2 eetlepels PLUS kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 600 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS)
  • 1 ongeschilde appel
  • 1 pakje ontdooide PLUS zoete kersen (a 250 g diepvries)
  • poedersuiker
  • Extra nodig: bakpapier, muffinvorm
Havermoutmuffins met kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 12 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 300 gram PLUS havermout met 2 eetlepels PLUS kaneel en 1 eetlepel bakpoeder in een kom. Schenk er 600 ml halfvolle melk (Biologisch PLUS) bij en roer met een garde.
  2. 2 Bekleed elk rondje in de muffinvorm (12 holtes) met bakpapier van 12 bij 12 cm. Rasp 1 ongeschilde appel boven de kom en voeg 1 pak ontdooide PLUS zoete kersen (a 250 g diepvries) toe. Schep alles goed om en verdeel het havermoutmengsel gelijkmatig over de muffinvorm.
  3. 3 Bak de havermoutmuffins in ca. 20 min. goudbruin. Laat iets afkoelen, haal ze uit de vorm en bestrooi met poedersuiker.

Variatie

Dit recept is makkelijk voor te bereiden. Maak het beslag de avond van tevoren klaar en zet in de koelkast tot gebruik. De oventijd is dan ca. 5 minuten langer.