
Havermoutreepjes
8 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
200 g havermout
100 g noten (walnoot, amandel of hazelnoot)
50 g pure chocolade
100 g rozijnen
75 g honing
50 g biologische roomboter
1 el water
Keukenbenodigdheden: bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal drie kwart van de havermout fijn in een blender. Hak de noten, chocola en rozijnen in stukjes.
Doe het havermoutmeel met de rest van de havermout, de honing, nootjes, chocola en rozijnen in een kom.
Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze ook in de kom.
Voeg 1 eetlepel water toe, meng alles en kneed tot een samenhangende deegbal.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het plat (ongeveer 1 cm dik).
Bak de koek 20 minuten in de oven.
Haal de koek uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Snijd de koek in repen. Laat de repen verder afkoelen en bewaar ze in de koelkast.