Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermoutreepjes

Havermoutreepjes

Ingrediënten

  • 200 g havermout
  • 100 g noten (walnoot, amandel of hazelnoot)
  • 50 g pure chocolade
  • 100 g rozijnen
  • 75 g honing
  • 50 g biologische roomboter
  • 1 el water
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier
Havermoutreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maal drie kwart van de havermout fijn in een blender. Hak de noten, chocola en rozijnen in stukjes.
  3. Doe het havermoutmeel met de rest van de havermout, de honing, nootjes, chocola en rozijnen in een kom.
  4. Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze ook in de kom.
  5. Voeg 1 eetlepel water toe, meng alles en kneed tot een samenhangende deegbal.
  6. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het plat (ongeveer 1 cm dik).
  7. Bak de koek 20 minuten in de oven.
  8. Haal de koek uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
  9. Snijd de koek in repen. Laat de repen verder afkoelen en bewaar ze in de koelkast.