Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Havermoutreepjes

Havermoutreepjes

Havermoutreepjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Tussendoortje
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g havermout
  • 100 g noten (walnoot, amandel of hazelnoot)
  • 50 g pure chocolade
  • 100 g rozijnen
  • 75 g honing
  • 50 g biologische roomboter
  • 1 el water
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maal drie kwart van de havermout fijn in een blender. Hak de noten, chocola en rozijnen in stukjes.
Doe het havermoutmeel met de rest van de havermout, de honing, nootjes, chocola en rozijnen in een kom.
Snijd de boter in kleine blokjes en doe deze ook in de kom.
Voeg 1 eetlepel water toe, meng alles en kneed tot een samenhangende deegbal.
Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het plat (ongeveer 1 cm dik).
Bak de koek 20 minuten in de oven.
Haal de koek uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.
Snijd de koek in repen. Laat de repen verder afkoelen en bewaar ze in de koelkast.
*Dit is een recept van Vullen of Voeden.