
Havermoutwraps met gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
200 g havermout
520 ml halfvolle melk
3 eieren
olijfolie
200 g gerookte zalm
1 rode ui
1 venkelknol
10 g verse dille
1 el appelazijn
2 el honing
1 el mosterd
himalaya- of zeezout
Bereidingswijze
Maal de havermout in een blender of keukenmachine fijn.
Meng de melk, eieren en een snufje himalaya- of zeezout door de havermout.
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak 4 pannenkoeken van het beslag.
Keer de pannenkoeken om wanneer de onderkant bruin is en bak de andere kant ook bruin.
Laat de pannenkoeken afkoelen.
Snijd de ui in zeer dunne ringetjes.
Verwijder het groen van de venkel en snijd de knol in dunne reepjes.
Snipper de dille fijn.
Meng azijn, honing en mosterd met 4 eetlepels olijfolie en breng de dressing eventueel op smaak met wat himalaya- of zeezout.
Verdeel de zalm, venkel, ui en dille over de pannenkoeken en sprenkel er dressing over.
Rol de pannenkoeken op of vouw ze tot wraps.