Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haverpannenkoekjes met hüttenkäse & appel

Haverpannenkoekjes met hüttenkäse & appel

Ingrediënten

  • 150 gr havermoutvlokken
  • 400 ml koud water
  • 1 grote stevige appel (bijv. Jonagold)
  • 4 el gesmolten boter of olie
  • 80 gr patentbloem
  • 2 vrije uitloop eieren M
  • 1 beker hüttenkäse (200 gr)
  • kaneelpoeder
  • eventueel schenkstroop
Haverpannenkoekjes met hüttenkäse & appel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijtgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de havermout met de helft van het water. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Verhit 2 el boter of olie in een koekenpan en bak de appelblokjes al omscheppend lichtbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Voeg de bloem, eieren en de rest van de boter of olie toe aan de havervlokken en mix met een garde tot een dik beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur en bak er 12 kleine, dikke pannenkoekjes van. Maak stapeltjes van 3 pannenkoekjes met ertussen hüttenkäse, appel en kaneel. Garneer eventueel met stroop.