
Haverpannenkoekjes met hüttenkäse & appel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
150 gr havermoutvlokken
400 ml koud water
1 grote stevige appel (bijv. Jonagold)
4 el gesmolten boter of olie
80 gr patentbloem
2 vrije uitloop eieren M
1 beker hüttenkäse (200 gr)
kaneelpoeder
eventueel schenkstroop
Bereidingswijze
Meng de havermout met de helft van het water. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Verhit 2 el boter of olie in een koekenpan en bak de appelblokjes al omscheppend lichtbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de bloem, eieren en de rest van de boter of olie toe aan de havervlokken en mix met een garde tot een dik beslag. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur en bak er 12 kleine, dikke pannenkoekjes van. Maak stapeltjes van 3 pannenkoekjes met ertussen hüttenkäse, appel en kaneel. Garneer eventueel met stroop.
Meer recepten in de categorie