
Hazelnoot-blondies met advocaat-glazuur
Nagerecht
12 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
100 gram boter
275 gram witte chocolade (grof gehakt)
2 eieren
125 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel vanille-essence (bakproducten)
140 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
75 gram hazelnoten (grof gehakt)
6 eetlepels advocaat
150 gram poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160ºC. Smelt de boter en 150 gram witte chocolade in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie).
2. Klop de eieren met een snuf zout, de basterdsuiker en het vanille-aroma luchtig. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor en roer dan het chocolademengsel erdoor tot een glad beslag.
3. Spatel de rest van de witte chocolade en de hazelnoten erdoor. Bekleed de vorm met bakpapier en schep het beslag erin. Bak de blondies in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar.
4. Roer intussen in gedeeltes de advocaat door de poedersuiker. Laat de blondies iets afkoelen, ze zakken iets in. Verdeel het advocaat-glazuur gestreept over het gebak en snijd de blondies in blokken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
390 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
46 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie