

Hazelnoot-chocoladebrownies met crème fraîche
dessert
4 pers.
ca. 40 min
Zoet
9.50 voor 4 pers.
Ingrediënten
200 gram Plus chocolade
200 gram Roomboter ongezouten
4 stuks Eieren
100 gram Neutraal suiker
100 gram Basterdsuiker donker
100 gram Patentbloem
1 theelepel Bakpoeder
225 gram Hazelnootpasta
125 gram Creme fraiche
1 eetlepel Poedersuiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een kleine kookpan met een laag water op hoog vuur en breng aan de kook. Snijd de chocolade in stukjes en de boter in blokjes en doe in een hittebestendige kom. Draai het vuur laag en zet de kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten, en roer af en toe.
2. Haal zodra alles gesmolten is de kom van de pan en zet opzij. Klop de eieren met de twee soorten suiker in een andere kom luchtig met een mixer. Spatel er voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door. Spatel tot slot het chocolade-botermengsel samen met de hazelnootpasta door het bloemmengsel tot een egaal geheel.
3. Vet een brownievorm of ovenschaal in met boter en bedek met bakpapier. Verdeel het browniebeslag over de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de brownie gaar is: je wilt dat er een klein beetje beslag meekomt, maar dat het niet te nat is. Als de satéprikker er helemaal droog uitkomt is hij eigenlijk te ver.
4. Laat de brownie in de vorm afkoelen. Meng de crème fraîche met de poedersuiker. Haal de brownie uit de vorm, snijd in stukjes en serveer met de gezoete crème fraîche.
Meer recepten in de categorie