Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hazelnoot-chocoladebrownies met crème fraîche

Hazelnoot-chocoladebrownies met crème fraîche

Ingrediënten

  • 200 gram Plus chocolade
  • 200 gram Roomboter ongezouten
  • 4 stuks Eieren
  • 100 gram Neutraal suiker
  • 100 gram Basterdsuiker donker
  • 100 gram Patentbloem
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 225 gram Hazelnootpasta
  • 125 gram Creme fraiche
  • 1 eetlepel Poedersuiker
Hazelnoot-chocoladebrownies met crème fraîche product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main dessert
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet een kleine kookpan met een laag water op hoog vuur en breng aan de kook. Snijd de chocolade in stukjes en de boter in blokjes en doe in een hittebestendige kom. Draai het vuur laag en zet de kom op de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade en boter smelten, en roer af en toe.
  2. Haal zodra alles gesmolten is de kom van de pan en zet opzij. Klop de eieren met de twee soorten suiker in een andere kom luchtig met een mixer. Spatel er voorzichtig de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door. Spatel tot slot het chocolade-botermengsel samen met de hazelnootpasta door het bloemmengsel tot een egaal geheel.
  3. Vet een brownievorm of ovenschaal in met boter en bedek met bakpapier. Verdeel het browniebeslag over de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de brownie gaar is: je wilt dat er een klein beetje beslag meekomt, maar dat het niet te nat is. Als de satéprikker er helemaal droog uitkomt is hij eigenlijk te ver.
  4. Laat de brownie in de vorm afkoelen. Meng de crème fraîche met de poedersuiker. Haal de brownie uit de vorm, snijd in stukjes en serveer met de gezoete crème fraîche.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1352
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 126 g
  • waarvan suikers 107
  • Vet 86 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 52
  • Vezels 5