1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Heldere champignonsoep met knolselderij

Heldere champignonsoep met knolselderij

Heldere champignonsoep met knolselderij product foto
  • Ingredienten:

  • 1 el olie
  • 1/2 knolselderij (ca. 500 g), geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 l paddenstoelen- of kruidenbouillon, van tablet
  • 20 g verse bladselderij (à 40 g), fijngehakt
Bereiden
Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knolselderij met de ui en champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Houd 1 eetlepel selderij apart en voeg de rest toe aan de soep. Kook de soep nog 5 minuten en serveer in 4 kommen.
Bestrooi met de achtergehouden selderij en versgemalen zwarte peper.
Menugang
Tussengerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 6 g
  • vet
  • 5 g
  • Kcal
  • 90
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie