
Heldere champignonsoep met knolselderij
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
1 el olie
1/2 knolselderij (ca. 500 g), geschild en in blokjes van 1 cm
1 ui, gesnipperd
250 g champignons, in plakjes
1 teen knoflook, geperst
1 l paddenstoelen- of kruidenbouillon, van tablet
20 g verse bladselderij (à 40 g), fijngehakt
Bereidingswijze
Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knolselderij met de ui en champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
Houd 1 eetlepel selderij apart en voeg de rest toe aan de soep. Kook de soep nog 5 minuten en serveer in 4 kommen.
Bestrooi met de achtergehouden selderij en versgemalen zwarte peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
90 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
3 gram