Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Heldere champignonsoep met knolselderij

Heldere champignonsoep met knolselderij

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1/2 knolselderij (ca. 500 g), geschild en in blokjes van 1 cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 l paddenstoelen- of kruidenbouillon, van tablet
  • 20 g verse bladselderij (à 40 g), fijngehakt
Heldere champignonsoep met knolselderij product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit hierin de knolselderij met de ui en champignons 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  2. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken met een deksel op de pan.
  3. Houd 1 eetlepel selderij apart en voeg de rest toe aan de soep. Kook de soep nog 5 minuten en serveer in 4 kommen.
  4. Bestrooi met de achtergehouden selderij en versgemalen zwarte peper.

    Voedingswaarde

  • Kcal 90
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 6 g
  • Vet 5 g