
Heldere champignonsoep
4 pers.
ca. 75 min
Hollands
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
1 schaal runderschenkel
500 g witte champignons
250 g fijne soep groenten
paar takjes peterselie (plantje, biologisch), fijngesneden
Bereidingswijze
1 Verhit 1 el olie in een soeppan en bak de schenkel in ± 5 min. bruin. Keer halverwege. Snij ondertussen 200 g champignons in plakjes. Voeg de soepgroenten en plakjes champignon bij de schenkel. Schep om en voeg 1½ liter water toe. Breng daarna langzaam aan de kook. Schuim de soep af, met bijvoorbeeld een schuimspaan en laat 1½ uur zachtjes trekken. De soep moet net niet koken. Halveer de rest van de champignons.
2 Zeef de soep, vang de bouillon op.
3 Breng de bouillon weer aan de kook en voeg eventueel zout toe. Verhit 1 el olie en bak de rest van de champignons op hoog vuur in ± 5 min. beetgaar. Verdeel de cham- pignons over kommen of borden, voeg het schenkelvlees weer toe en schenk de hete bouillon erop. Garneer met de peterselie. Lekker met (stok)brood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
80 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
5 gram