Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 75 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 schaal runderschenkel
  • 500 g witte champignons
  • 250 g fijne soep groenten
  • paar takjes peterselie (plantje, biologisch), fijngesneden
Bereiden
1 Verhit 1 el olie in een soeppan en bak de schenkel in ± 5 min. bruin. Keer halverwege. Snij ondertussen 200 g champignons in plakjes. Voeg de soepgroenten en plakjes champignon bij de schenkel. Schep om en voeg 1½ liter water toe. Breng daarna langzaam aan de kook. Schuim de soep af, met bijvoorbeeld een schuimspaan en laat 1½ uur zachtjes trekken. De soep moet net niet koken. Halveer de rest van de champignons.
2 Zeef de soep, vang de bouillon op.
3 Breng de bouillon weer aan de kook en voeg eventueel zout toe. Verhit 1 el olie en bak de rest van de champignons op hoog vuur in ± 5 min. beetgaar. Verdeel de cham- pignons over kommen of borden, voeg het schenkelvlees weer toe en schenk de hete bouillon erop. Garneer met de peterselie. Lekker met (stok)brood.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
1 g
vet
6 g
Kcal
80