Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Heldere champignonsoep

Heldere champignonsoep

Ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 schaal runderschenkel
  • 500 g witte champignons
  • 250 g fijne soep groenten
  • paar takjes peterselie (plantje, biologisch), fijngesneden
Heldere champignonsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verhit 1 el olie in een soeppan en bak de schenkel in ± 5 min. bruin. Keer halverwege. Snij ondertussen 200 g champignons in plakjes. Voeg de soepgroenten en plakjes champignon bij de schenkel. Schep om en voeg 1½ liter water toe. Breng daarna langzaam aan de kook. Schuim de soep af, met bijvoorbeeld een schuimspaan en laat 1½ uur zachtjes trekken. De soep moet net niet koken. Halveer de rest van de champignons.
  2. 2 Zeef de soep, vang de bouillon op.
  3. 3 Breng de bouillon weer aan de kook en voeg eventueel zout toe. Verhit 1 el olie en bak de rest van de champignons op hoog vuur in ± 5 min. beetgaar. Verdeel de cham- pignons over kommen of borden, voeg het schenkelvlees weer toe en schenk de hete bouillon erop. Garneer met de peterselie. Lekker met (stok)brood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 80
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 1 g
  • Vet 6 g