

Hele geroosterde bloemkool uit de oven
bijgerecht
4 pers.
ca. 65 min
Vegetarisch
4.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Bloemkool
2 tenen Knoflook
1 stuk Citroen
400 gram Griekse yoghurt
1 theelepel Gemalen komijn
1 theelepel Kerriepoeder
1 theelepel Chilipoeder
4 takjes Munt
3 eetlepel Extra vierge olijfolie
Bereidingswijze
1. Vul een pan waar de bloemkool volledig in past met water en breng op smaak met zout. Breng het water aan de kook. Verwijder de buitenste bladeren van de bloemkool en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Doe de bloemkool in de pan met water en kook 15 minuten. Rasp ondertussen de knoflook en citroen boven 200 gram van de yoghurt. Breng op smaak met de komijn, kerriepoeder, chilipoeder en een snuf zout.
3. Schep de bloemkool voorzichtig uit de pan en laat iets afkoelen. Heb je haast? Spoel dan de bloemkool af onder de koude kraan zodat hij afkoelt. Dep droog met een stuk keukenpapier en leg in een ovenschaal. Besmeer met het gekruide yoghurtmengsel en zorg dat de hele bloemkool onder zit. Rooster de bloemkool ongeveer 45 minuten in de oven, of totdat een mesje er met gemak in glijdt.
4. Hak ondertussen de munt fijn en meng samen met de olijfolie door de resterende yoghurt. Breng op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
5. Haal de bloemkool uit de oven en serveer met de citroen-muntyoghurt. Lekker als vegetarisch hoofdgerecht of als feestelijk groentegerecht.
Meer recepten in de categorie