
Hele kip met sinaasappel, honing en tijm
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 110 min
Europees
Ingrediënten
2 sinaasappels
100 gram zachte boter
2 eetlepels honing
1 eetlepel mosterd
6 takjes verse tijm
1 kip (panklaar, ca. 1.2 kg)
50 milliliter droge sherry
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil. Pers beide sinaasappels uit.
2. Meng de sinaasappelrasp met de boter, honing, mosterd en tijmblaadjes.
3. Maak inkepingen in het vel van de kip en bestrooi de kip van binnen en van buiten royaal met zout en peper. Masseer de kip rondom met het botermengsel, ook door de inkepingen onder het vel.
4. Leg de kip met de borst naar beneden in een ovenschaal. Giet het sinaasappelsap en de sherry erlangs en bak de kip in het midden van de oven 30 minuten. Draai de temperatuur terug naar 150°C en bak de kip nog 1 uur.
5. Giet de jus door een zeef. Snijd de kip eventueel in stukken en serveer met de jus. Lekker met aardappels en groenten uit de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
635 kcal
Vetten
48 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
33 gram
Meer recepten in de categorie