Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hemel op aarde

Hemel op aarde

Hemel op aarde product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 40 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 75 gram vloeibare boter
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 4 speklapjes
  • 4 saucijzen
  • 200 milliliter vleesbouillon
  • 1 kilogram kruime aardappels geschild, in stukken
  • 500 gram zure appels
  • 500 gram peren
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 appelstroop
  • 1 mosterd
Bereiden
Verhit de boter of het bakproduct en fruit hierin de uien. Voeg de speklapjes en saucijsjes, bestrooid met zout en versgemalen peper, toe en bak ze rondom lichtbruin. Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan. Kook de aardappels met zout circa 10 minuten. Leg de appels en peren erop en kook zachtjes circa 10 minuten verder. Giet de aardappels, appels en peren af. Stamp of roer er met zout, versgemalen peper en kaneelpoeder een grove massa van. Serveer met de speklapjes, saucijsjes en uien erop. Geef er appelstroop en mosterd bij.

Voedingswaarde

eiwit
38 g
koolhydraten
86 g
vet
51 g
Kcal
975