
Hemel op aarde
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
75 gram vloeibare boter
2 uien grof gesnipperd
4 speklapjes
4 saucijzen
200 milliliter vleesbouillon
1 kilogram kruime aardappels geschild, in stukken
500 gram zure appels
500 gram peren
1 mespuntje kaneelpoeder
1 appelstroop
1 mosterd
Bereidingswijze
Verhit de boter of het bakproduct en fruit hierin de uien. Voeg de speklapjes en saucijsjes, bestrooid met zout en versgemalen peper, toe en bak ze rondom lichtbruin. Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan. Kook de aardappels met zout circa 10 minuten. Leg de appels en peren erop en kook zachtjes circa 10 minuten verder. Giet de aardappels, appels en peren af. Stamp of roer er met zout, versgemalen peper en kaneelpoeder een grove massa van. Serveer met de speklapjes, saucijsjes en uien erop. Geef er appelstroop en mosterd bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
975 kcal
Vetten
51 gram
Koolhydraten
86 gram
Eiwitten
38 gram