Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hemel op aarde

Hemel op aarde

Ingrediënten

  • 75 gram vloeibare boter
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 4 speklapjes
  • 4 saucijzen
  • 200 milliliter vleesbouillon
  • 1 kilogram kruime aardappels geschild, in stukken
  • 500 gram zure appels
  • 500 gram peren
  • 1 mespuntje kaneelpoeder
  • 1 appelstroop
  • 1 mosterd
Hemel op aarde product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter of het bakproduct en fruit hierin de uien. Voeg de speklapjes en saucijsjes, bestrooid met zout en versgemalen peper, toe en bak ze rondom lichtbruin. Giet de bouillon erbij en stoof zachtjes circa 25 minuten met het deksel op de pan. Kook de aardappels met zout circa 10 minuten. Leg de appels en peren erop en kook zachtjes circa 10 minuten verder. Giet de aardappels, appels en peren af. Stamp of roer er met zout, versgemalen peper en kaneelpoeder een grove massa van. Serveer met de speklapjes, saucijsjes en uien erop. Geef er appelstroop en mosterd bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 975
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 86 g
  • Vet 51 g