Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfst stamppot met snijbonen en stoofvlees

Herfst stamppot met snijbonen en stoofvlees

Ingrediënten

  • 1000 gram runderbraadlappen
  • 400 gram snijbonen
  • 2 zakjes aardappelpuree
  • 0,5 liter rundvleesbouillon
  • 1 fles herfstbock bier
  • 2 stuks rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk knolselderij
  • 2 blaadjes laurierbladeren
Herfst stamppot met snijbonen en stoofvlees product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 160 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de runderbraadlappen in stukken. Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan, braad de braadlappen 3 minuten aan en voeg daarna de rode ui en de knoflook toe.
  2. 2. Voeg het bier, de laurierblaadjes en de rundvleesbouillon toe en laat het geheel minstens 2 uur sudderen op laag vuur.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook, snijd de snijbonen in stukjes en kook 5 - 7 minuten.
  4. 4. Schil de knolselderij, snijd in blokjes en kook 8 minuten in het kookvocht van de snijbonen.
  5. 5. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de knolselderij en de snijbonen toe en spatel voorzichtig door de puree.
  6. 6. Verdeel de snijbonen-knolselderij stamppot over de borden en serveer met het stoofvlees.
  7. Tip: garneer met vers gehakte peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 409
  • Eiwit 64 g
  • Koolhydraten 20 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 4