
Herfst stamppot met snijbonen en stoofvlees
4 pers.
ca. 160 min
Ingrediënten
1000 gram runderbraadlappen
400 gram snijbonen
2 zakjes aardappelpuree
0,5 liter rundvleesbouillon
1 fles herfstbock bier
2 stuks rode uien
1 teentje knoflook
1 stuk knolselderij
2 blaadjes laurierbladeren
Bereidingswijze
1. Snijd de runderbraadlappen in stukken. Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan, braad de braadlappen 3 minuten aan en voeg daarna de rode ui en de knoflook toe.
2. Voeg het bier, de laurierblaadjes en de rundvleesbouillon toe en laat het geheel minstens 2 uur sudderen op laag vuur.
3. Breng een pan water aan de kook, snijd de snijbonen in stukjes en kook 5 - 7 minuten.
4. Schil de knolselderij, snijd in blokjes en kook 8 minuten in het kookvocht van de snijbonen.
5. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de knolselderij en de snijbonen toe en spatel voorzichtig door de puree.
6. Verdeel de snijbonen-knolselderij stamppot over de borden en serveer met het stoofvlees.
Tip: garneer met vers gehakte peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1724 Kj
Calorieën
409 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
20 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
64 gram