Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstsalade met appel en ei

Herfstsalade met appel en ei

Ingrediënten

  • 2 vrije uitloop eieren (GIJS, Beter Leven keurmerk 2***)
  • 1 bosje radijs
  • 1½ venkel knol
  • 1 (Maribelle) appel
  • 1 kropsla
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • 1 el citroensap
  • 300 g kipfilet (Beter Leven keurmerk *)
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • EXTRA bakpapier
Herfstsalade met appel en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren 7 min. Giet af en laat ze schrikken onder koud, stromend water.
  2. Halveer de radijsjes en schaaf de venkel in dunne plakjes.
  3. Boen de appel schoon en snij ’m in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes. Snij de bleekselderij in stukjes.
  4. Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Haal de rest los en was en droog de blaadjes. Meng ze in een ruime kom met de radijsjes, appel, bleekselderij, olie en het citroensap.
  5. Snij de kipfilet in dunne plakken van 1 cm. Bestrooi met peper, zout en venkelzaad. Knip een stuk bakpapier uit dat past in een koekenpan.
  6. Verhit de pan en leg het bakpapier erin met de kip erop. Zo heb je geen olie nodig om de kip te bakken. Keer de stukken na 3 min. en bak ze nog 2 min. op de andere kant. Haal uit de pan en snij in schuine repen van 2-3 cm.
  7. Serveer de salade in kommen of diepe borden met de stukken kip en een gehalveerd ei. Bestrooi met bieslook.

    Voedingswaarde

  • Kcal 245
  • Eiwit 24 g
  • Koolhydraten 9 g
  • Vet 11 g