
Herfstsalade met appel en ei
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
2 vrije uitloop eieren (GIJS, Beter Leven keurmerk 2***)
1 bosje radijs
1½ venkel knol
1 (Maribelle) appel
1 kropsla
2 stengels bleekselderij
2 el olijfolie, extra vierge
1 el citroensap
300 g kipfilet (Beter Leven keurmerk *)
1 tl venkelzaad
2 el bieslook, fijngehakt
EXTRA bakpapier
Bereidingswijze
Kook de eieren 7 min. Giet af en laat ze schrikken onder koud, stromend water.
Halveer de radijsjes en schaaf de venkel in dunne plakjes.
Boen de appel schoon en snij ’m in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes. Snij de bleekselderij in stukjes.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Haal de rest los en was en droog de blaadjes. Meng ze in een ruime kom met de radijsjes, appel, bleekselderij, olie en het citroensap.
Snij de kipfilet in dunne plakken van 1 cm. Bestrooi met peper, zout en venkelzaad. Knip een stuk bakpapier uit dat past in een koekenpan.
Verhit de pan en leg het bakpapier erin met de kip erop. Zo heb je geen olie nodig om de kip te bakken. Keer de stukken na 3 min. en bak ze nog 2 min. op de andere kant. Haal uit de pan en snij in schuine repen van 2-3 cm.
Serveer de salade in kommen of diepe borden met de stukken kip en een gehalveerd ei. Bestrooi met bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
24 gram