Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstsalade met appel en ei

Herfstsalade met appel en ei

Herfstsalade met appel en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 vrije uitloop eieren (Beter Leven keur merk 2**)
  • 1 bosje radijs
  • 1½ venkel knol
  • 1 Elstar appel
  • 1 kropsla
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • 1 el citroensap
  • 300 g kipfilet
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • EXTRA bakpapier
Bereiden
Kook de eieren 7 min. Giet af en laat ze schrikken onder koud, stromend water.
Halveer de radijsjes en schaaf de venkel in dunne plakjes.
Boen de appel schoon en snij ’m in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne plakjes. Snij de bleekselderij in stukjes.
Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Haal de rest los en was en droog de blaadjes. Meng ze in een ruime kom met de radijsjes, appel, bleekselderij, olie en het citroensap.
Snij de kipfilet in dunne plakken van 1 cm. Bestrooi met peper, zout en venkelzaad. Knip een stuk bakpapier uit dat past in een koekenpan.
Verhit de pan en leg het bakpapier erin met de kip erop. Zo heb je geen olie nodig om de kip te bakken. Keer de stukken na 3 min. en bak ze nog 2 min. op de andere kant. Haal uit de pan en snij in schuine repen van 2-3 cm.
Serveer de salade in kommen of diepe borden met de stukken kip en een gehalveerd ei. Bestrooi met bieslook.

Voedingswaarde

eiwit
24 g
koolhydraten
9 g
vet
11 g
Kcal
245