Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Herfstsalade met hertenbiefstuk en bramen

Herfstsalade met hertenbiefstuk en bramen

Ingrediënten

  • 400 gram hertenbiefstukken
  • 250 gram bramen
  • 75 gram rucolamelange
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk rode ui
  • 450 gram tuinerwten
  • 70 gram walnoten
  • 15 gram suiker
Herfstsalade met hertenbiefstuk en bramen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Was de zoete aardappelen en snijd in partjes. Rasp de helft van de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de walnoten fijn.
  3. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 25 minuten gaar.
  4. Breng een pan met water aan de kook, kook de erwtjes 4 minuten en giet af.
  5. Verwarm de tweederde van de bramen samen met de suiker, het citroensap en de citroenrasp in een steelpannetje. Plet de bramen met behulp van een vork, laat 10 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus en laat iets afkoelen.
  6. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de hertenbiefstuk in 6 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan, laat even rusten en snijd in plakjes.
  7. Meng de geroosterde zoete aardappel met de rucola-melange, de walnoten, de bramen, de rode ui en de erwtjes tot een salade.
  8. Verdeel de salade over de borden, serveer de hertenbiefstuk eroverheen en garneer met de bramensaus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 414
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 35 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 12