
Herfstsalade met hertenbiefstuk en bramen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram hertenbiefstukken
250 gram bramen
75 gram rucolamelange
2 stuks zoete aardappelen
1 stuk citroen
1 stuk rode ui
450 gram tuinerwten
70 gram walnoten
15 gram suiker
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 graden.
2. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Was de zoete aardappelen en snijd in partjes. Rasp de helft van de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de walnoten fijn.
3. Verdeel de zoete aardappel over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 25 minuten gaar.
4. Breng een pan met water aan de kook, kook de erwtjes 4 minuten en giet af.
5. Verwarm de tweederde van de bramen samen met de suiker, het citroensap en de citroenrasp in een steelpannetje. Plet de bramen met behulp van een vork, laat 10 minuten zachtjes inkoken tot een dikke saus en laat iets afkoelen.
6. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de hertenbiefstuk in 6 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan, laat even rusten en snijd in plakjes.
7. Meng de geroosterde zoete aardappel met de rucola-melange, de walnoten, de bramen, de rode ui en de erwtjes tot een salade.
8. Verdeel de salade over de borden, serveer de hertenbiefstuk eroverheen en garneer met de bramensaus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1733 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
31 gram