
Herfstsalade met knapperige sla en mandarijn
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
3 stronkjes witlof
1 pak Biologisch PLUS Rode biet (500 g)
4 mandarijnen
225 g Biologisch PLUS Gorgonzola
75 g PLUS Walnoten ongezouten
3 el PLUS Olijfolie extra vierge
1 zak PLUS Nederlandse knapperige slamelange (75 g)
Bereidingswijze
Halveer de witlofstronkjes en snijd de harde kern uit het midden. Snijd de witlof vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Laat de rode bieten uitlekken en snijd ze in dunne partjes. Pel de mandarijnen. Snijd 3 mandarijnen in plakken van 1 cm en pers 1 mandarijn uit. Hak de walnoten grof en verkruimel de gorgonzola in stukjes.
Klop een dressing van de mandarijnsap, olijfolie, en zout en peper naar smaak.
Verdeel de slamelange met de witlof, bieten, gorgonzola en de walnoten over een schaal. Lepel de dressing erover.