
Hertenbiefstuk met bosvruchtensaus en biet-peterseliestamppot
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
Geen ingredientenlijst op dit moment, kom op later moment terug.
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de bieten de laatste 10 min. met de aardappelen mee.
Dep de biefstukken droog en bestrooi ze met zout en peper. Smelt in een koekenpan 25 g boter. Bak de biefstukken in 2-3 min. per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens gaar.
Verwarm de melk. Giet de aardappelen en bieten af. Stamp ze met de melk en de laatste 25 g boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het vlees in aluminiumfolie rusten. Fruit in het bakvet de sjalot. Bak de bevroren bosvruchten 3 min. mee. Voeg de suiker en de wijn toe en breng aan de kook. Laat de jus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met de balsamicoazijn, zout en peper.
Schep de peterselie door de stamppot en verdeel over 4 borden. Leg er de hertenbiefstuk bij. Serveer met de bosvruchtensaus.
Variatietip
Bind de saus naar wens met 1 tl opgeloste maïzena voor een dikkere saus. Lekker met spruitjes met gezouten walnootboter.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
558 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
64 gram
Waarvan suikers
23 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
34 gram
Zout
0.50 gram