Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuk met oesterzwam en cranberrysaus

Hertenbiefstuk met oesterzwam en cranberrysaus

Ingrediënten

  • 1 bak/zak cranberries (340 g)
  • 1 appel (bijv. Elstar)
  • 3 cm verse gember
  • 1 kaneelstokje
  • 75 g kristalsuiker
  • 150 ml volle rode wijn
  • 4 hertenbiefstukken (Veluw Wild), op kamertemperatuur
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 bakken oesterzwammen (à 150 g)
  • 6 takjes verse tijm
  • Aluminiumfolie
Hertenbiefstuk met oesterzwam en cranberrysaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Snijd de ongeschilde appel in blokjes en doe ze met de cranberries in een pan. Snijd de ongeschilde gember in dunne plakjes en voeg samen met het kaneelstokje, suiker en 50 ml wijn toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Verwijder de gember en het kaneelstokje.
  2. 2 Scheur ondertussen de oesterzwammen in kleinere stukken. Dep de biefstuk droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie en 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan. Bak de biefstuk in ca. 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat op een (warm) bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
  3. 3 Verhit de rest van de boter in de pan en roerbak de oesterzwammen met de tijm op hoog vuur in 5 min. beetgaar. Voeg halverwege de rest van de wijn toe en laat kort koken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de hertenbiefstuk met de oesterzwammen en de cranberrysaus.

Variatie

Lekker met hasselback aardappelen in de schil (450 g, PLUS Feestmoment).

    Voedingswaarde

  • Kcal 465
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 33 g
  • Vet 19 g