
Hertenbiefstuk met oesterzwam en cranberrysaus
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bak/zak cranberries (340 g)
1 appel (bijv. Elstar)
3 cm verse gember
1 kaneelstokje
75 g kristalsuiker
150 ml volle rode wijn
4 hertenbiefstukken (Veluw Wild), op kamertemperatuur
2 el olijfolie
2 el boter
2 bakken oesterzwammen (à 150 g)
6 takjes verse tijm
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
1 Snijd de ongeschilde appel in blokjes en doe ze met de cranberries in een pan. Snijd de ongeschilde gember in dunne plakjes en voeg samen met het kaneelstokje, suiker en 50 ml wijn toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Verwijder de gember en het kaneelstokje.
2 Scheur ondertussen de oesterzwammen in kleinere stukken. Dep de biefstuk droog en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie en 1 eetlepel boter in een ruime koekenpan. Bak de biefstuk in ca. 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan en laat op een (warm) bord 5 min. rusten onder aluminiumfolie.
3 Verhit de rest van de boter in de pan en roerbak de oesterzwammen met de tijm op hoog vuur in 5 min. beetgaar. Voeg halverwege de rest van de wijn toe en laat kort koken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de hertenbiefstuk met de oesterzwammen en de cranberrysaus.
Variatietip!
Lekker met hasselback aardappelen in de schil (450 g, PLUS Feestmoment).
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
35 gram
Meer recepten in de categorie