Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuk met ovenaardappel

Hertenbiefstuk met ovenaardappel

Hertenbiefstuk met ovenaardappel product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg Rouge aardappelen
  • 100 ml halfvolle melk (biologisch)
  • 55 g roomboter (biologisch)
  • 1 vrije uitloop ei (Beter Leven keurmerk 2**)
  • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 500 g hertenbiefstuk, op kamertemperatuur
  • 1 bakje rozemarijn
  • EXTRA puree stamper, bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 185 ºC. Schil en halveer de aardappelen, zet ze op met water en zout en kook ze gaar. Giet af, laat 1 min. droogstomen en stamp fijn met de pureestamper.
Meng de melk, 40 g boter en peper erdoor en roer tot een smeuïge puree. Roer dan het ei erdoor.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en schep met een lepel torentjes van de puree op de bakplaat. Maak er 4 p.p. Bak ze in het midden van de oven in ± 20 min. goudbruin.
Breng ondertussen een pan met 1 liter water aan de kook.
Verhit 15 g boter in een koekenpan en doe er 2 takjes rozemarijn bij. Bak de hertenbiefstukjes in 6­8 min. rosé. Leg de biefstukjes op een bord en dek af met een deksel.
Doe nu de plakjes champignon in dezelfde koekenpan en bak ze ± 4 min. Blus de pan af met 100 ml water. Doe de broccoli roosjes in de pan met het kokende water en laat 4 min. koken. Giet daarna af.
Serveer de aardappeltorentjes met de hertenbiefstuk, gebakken champignons en broccoli.

Voedingswaarde

eiwit
39 g
koolhydraten
52 g
vet
19 g
Kcal
560