
Hertenbiefstuk met ovenaardappel
4 pers.
ca. 45 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg Rouge aardappelen
100 ml halfvolle melk (biologisch)
55 g roomboter (biologisch)
1 vrije uitloop ei (Beter Leven keurmerk 2**)
250 g kastanjechampignons, in plakjes
500 g broccoli, in roosjes
500 g hertenbiefstuk, op kamertemperatuur
1 bakje rozemarijn
EXTRA puree stamper, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 ºC. Schil en halveer de aardappelen, zet ze op met water en zout en kook ze gaar. Giet af, laat 1 min. droogstomen en stamp fijn met de pureestamper.
Meng de melk, 40 g boter en peper erdoor en roer tot een smeuïge puree. Roer dan het ei erdoor.
Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en schep met een lepel torentjes van de puree op de bakplaat. Maak er 4 p.p. Bak ze in het midden van de oven in ± 20 min. goudbruin.
Breng ondertussen een pan met 1 liter water aan de kook.
Verhit 15 g boter in een koekenpan en doe er 2 takjes rozemarijn bij. Bak de hertenbiefstukjes in 68 min. rosé. Leg de biefstukjes op een bord en dek af met een deksel.
Doe nu de plakjes champignon in dezelfde koekenpan en bak ze ± 4 min. Blus de pan af met 100 ml water. Doe de broccoli roosjes in de pan met het kokende water en laat 4 min. koken. Giet daarna af.
Serveer de aardappeltorentjes met de hertenbiefstuk, gebakken champignons en broccoli.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
39 gram