Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus

Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus

Hertenbiefstuk met sjalot-abrikozensaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 stuk(ken) hertenbiefstukjes
  • 1.5 dl bokbier
  • 2 el olijfolie
  • 1 zak(je) Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 pot(ten) Peper en zout
  • 1 pak(ken) verpakking couscous
  • 2 el echte boter
  • 2.5 dl runderbouillon
  • 4 pot(ten) gedroogde abrikozen (in kleine stukjes)
  • 2 stuk(ken) sjalotjes (in halve ringen)
  • 2 tl ras-el-hanout (Original Spices by Jonnie Boer)
Bereiden
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Laat ondertussen de abrikozen in 2.5 dl hete bouillon wellen.
Dep de biefstukjes droog en wrijf het vlees in met ras-el-hanout. Verhit de pan met de boter en olijfolie. Bak de biefstukjes rondom goudbruin en laat het vlees in aluminiumfolie rusten.
Bak vervolgens de sjalotringen in het achtergebleven bakvet kort aan en giet de 2.5 dl hete bouillon met de stukjes abrikozen erbij. Voeg er 1.5 dl bokbier aan toe en roer de aanbaksels los en laat de saus indikken tot ongeveer de één derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Breng evt. op smaak met wat zout en peper.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten tot ze net gaar zijn.
Pak al laatste de biefstukjes uit de aluminium folie, bestrooi ze met wat zout en serveer de saus bij het vlees.
Serveer de biefstuk met couscous, roergebakken groenten en een mooi glas bokbier.
Variatie
Drankentip: Brand dubbelbock

Voedingswaarde

eiwit
28 g
koolhydraten
21 g
vet
14 g
Kcal
338