
Hertenbiefstuksalade met stoofpeertjes
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
400 g hertenbiefstuk
200 g stoofperen
400 g krielaardappelen met schil
200 g sla krulsla melange
1 handje walnoten
1 eetlepel honing
150 g gorgonzola
2 eetlepels rode wijnazijn
Bereidingswijze
Snijd de stoofperen in stukjes. Verkruimel de gorgonzola en hak de walnoten grof.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 minuten op middelhoog vuur gaar en goudbruin. Roer regelmatig door.
Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstuk in 6 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan, laat even rusten en snijd in plakjes. Breng op smaak met peper en zout.
Meng 2 eetlepels olijfolie met de rode wijnazijn en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. (ook lekker om wat vocht van de stoofperen toe te voegen aan de dressing).
Roer de helft van de dressing door de sla melange. Hussel de krieltjes, de stoofperen, de walnoten en de gorgonzola erdoor.
Verdeel de salade over de borden, leg de plakjes hertenbiefstuk erop en serveer met de resterende dressing.