Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hertenbiefstuksalade met stoofpeertjes

Hertenbiefstuksalade met stoofpeertjes

Ingrediënten

  • 400 g hertenbiefstuk
  • 200 g stoofperen
  • 400 g krielaardappelen met schil
  • 200 g sla krulsla melange
  • 1 handje walnoten
  • 1 eetlepel honing
  • 150 g gorgonzola
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
Hertenbiefstuksalade met stoofpeertjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de stoofperen in stukjes. Verkruimel de gorgonzola en hak de walnoten grof.
  2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 minuten op middelhoog vuur gaar en goudbruin. Roer regelmatig door.
  3. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstuk in 6 minuten rondom goudbruin. Haal uit de pan, laat even rusten en snijd in plakjes. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Meng 2 eetlepels olijfolie met de rode wijnazijn en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. (ook lekker om wat vocht van de stoofperen toe te voegen aan de dressing).
  5. Roer de helft van de dressing door de sla melange. Hussel de krieltjes, de stoofperen, de walnoten en de gorgonzola erdoor.
  6. Verdeel de salade over de borden, leg de plakjes hertenbiefstuk erop en serveer met de resterende dressing.