
Hoemoes salade bowl
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
200 gram hummus
1 stuk komkommer
1 stuk broccoli
300 gram verse spinazie
2 stuks avocado's
200 gram cherrytomaten
410 gram kikkererwten
1 theelepel kerriepoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Laat de kikkererwten uitlekken, dep droog met een vel keukenpapier en bestrooi met de kerriepoeder en een scheutje olijfolie. Verdeel over de bakplaat en rooster 15 - 20 minuten in de oven.
3. Breng een pan met water aan de kook. Haal de broccoli roosjes van de stronk en kook 5 minuten.
4. Halveer de cherrytomaten en de komkommer. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in boogjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit en snijd in plakken.
5. Meng de spinazie met een scheutje olijfolie en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel alle ingrediënten over de borden, soort bij soort. Schep een flinke eetlepel hoemoes in het midden.
Tip: Lekker met verse koriander en geroosterde amandelen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2515 Kj
Calorieën
598 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
61 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
22 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie