Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hoemoes salade bowl

Hoemoes salade bowl

Ingrediënten

  • 200 gram hummus
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk broccoli
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 stuks avocado's
  • 200 gram cherrytomaten
  • 410 gram kikkererwten
  • 1 theelepel kerriepoeder
Hoemoes salade bowl product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Laat de kikkererwten uitlekken, dep droog met een vel keukenpapier en bestrooi met de kerriepoeder en een scheutje olijfolie. Verdeel over de bakplaat en rooster 15 - 20 minuten in de oven.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook. Haal de broccoli roosjes van de stronk en kook 5 minuten.
  4. 4. Halveer de cherrytomaten en de komkommer. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd in boogjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit en snijd in plakken.
  5. 5. Meng de spinazie met een scheutje olijfolie en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel alle ingrediënten over de borden, soort bij soort. Schep een flinke eetlepel hoemoes in het midden.
  6. Tip: Lekker met verse koriander en geroosterde amandelen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 598
  • Eiwit 30 g
  • Koolhydraten 61 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 22