
Hoisinnoedels met broccoli en gerookte zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
24.72 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Broccoli
250 gram Wok noodles
1 theelepel Gehakte gember
400 gram Roerbakgroenten kool taugé
125 gram Hoisinsaus
1 bosje Koriander
150 gram Gerookte noorse zalm
3 eetlepel Seroendeng
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli in 5-7 minuten beetgaar, afhankelijk van de grootte van de roosjes. Schep de broccoliroosjes met een draadspaan uit de pan (bewaar de pan met heet water) en laat uitlekken in een vergiet.
2. Breng het water in de pan opnieuw aan de kook, draai het vuur uit en voeg de noodles toe. Laat 4 minuten wellen. Giet de noodles af in een vergiet en spoel koud na.
3. Verwarm een grote wok met een scheut wok- of zonnebloemolie en de gehakte gember. Voeg de wokgroenten toe en wok 5 minuten mee op hoog vuur. Voeg nu ook de broccoli, noodles en hoisinsaus toe. Roer voorzichtig door en laat iets doorwarmen.
4. Hak de koriander grof en scheur de gerookte zalm in stukken. Roer de koriander en zalm door de hoisinnoedels en verdeel over 4 borden. Garneer met de seroendeng.
Meer recepten in de categorie