
Hollandaisesaus
Bijgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
2 eidooiers
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel witte wijnazijn
100 gram boter
Bereidingswijze
1. Klop de eidooiers met een snufje zout en (witte) peper circa 1 minuut met de mixer.
2. Verwarm het citroensap en de azijn in een steelpan. Verwarm de boter in een andere pan tot deze gesmolten is, maar niet verkleurd.
3. Giet het warme azijnmengsel in een klein straaltje bij de eidooiers en blijf voortdurend kloppen.
4. Giet dan de vloeibare boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot een mooie, gebonden saus ontstaat.
5. Lekker bij bijvoorbeeld groene asperges.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
220 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie