
Hollandse garnalen op avocadomousse
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 avocado's
1 citroen (sap)
1 eetlepel crème fraîche
1 cayennepeper (snufje)
150 gram Hollandse garnalen
1 groene appel
1 sjalot (heel fijn gesneden)
1 eetlepel lente-ui
Bereidingswijze
1. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees eruit.
2. Doe in een schaal met het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de cayennepeper. Meng met de staafmixer of prak goed fijn met een vork. Meng op het laatst het sjalotje erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
3. Snijd de appel in zeer kleine blokjes.
4. Verdeel de avocadomousse over 4 mooie glazen of over de 4 helften van de avocadoschil.
5. Schep de garnalen en de stukjes appel erop.
6. Garneer met een stukje citroen en wat lente-ui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
245 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
5 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie