
Hollandse garnalencocktail met whiskysaus
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 stuks Italiaanse bollen
80 milliliter slagroom
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel whisky
200 gram Hollandse garnalen
150 gram Slamelange gele wortel
1 stuks citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd de Italiaanse bollen in plakken, leg op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Bak in 10 minuten goudbruin in de oven.
2. Klop de slagroom lobbig en meng met de mayonaise, de tomatenketchup en de whisky. Dit kan ook met een staafmixer. Proef en kruid met peper en zout naar smaak.
3. Verdeel de slamelange over 4 schaaltjes. Schep hier de Hollandse garnalen op en lepel tot slot de whiskysaus erover. Snijd de citroen in 4 parten en garneer elk schaaltje met een partje citroen. Serveer met de toast.
Meer recepten in de categorie