
Hollandse groentepannenkoeken met spek en stroop
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1 pak pannenkoekenmix (400 g)
6 eetlepels zonnebloemolie
400 gram roerbakgroenten champignons
125 gram pannenkoekenspek
0 keukenstroop
Bereidingswijze
1. Bereid de pannenkoekenmix met 700 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het beslag even rusten.
2. Verhit in een ruime koekenpan 2 el olie. Bak de roerbakgroenten al omscheppend in 5 min. gaar.
3. Verhit in een tweede koekenpan 1 el olie. Bak het pannenkoekenspek in 3-4 min. lichtbruin en krokant. Laat het spek uitlekken op een bord met keukenpapier.
4. Verhit in beide koekenpannen steeds 1 el olie. Schep in beide pannen een soeplepel beslag. Verdeel wat groenten en spek erover. Breng op smaak met peper. Bak de pannenkoeken in 2-3 min. per kant goudgeel en gaar.
5. Leg de pannenkoeken op een bord en houd ze warm onder een deksel. Bak op dezelfde manier met de rest van het beslag, groenten en spek meer pannenkoeken. Serveer de pannenkoeken met keukenstroop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
722 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
100 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie